• Jouw foto op canvas afgedrukt
 • Keuze uit meer dan 30 formaten
 • Nederlandse productie en service
foto op canvas afdrukken

Hoe het werkt.

In enkele stappen bestel je jouw foto op canvas.

Unieke beelden op canvas

Ontdek meer dan 1000 prints direct leverbaar.

Bestel eenvoudig je canvas in 3 stappen

1. Het formaat van je canvas

Kies voor je start met het bewerken van je foto het formaat canvas dat je wenst te bestellen. We bieden keuze uit ruim 30 formaten canvas. Je kunt vanzelfsprekend altijd een ander formaat kiezen. We drukken foto’s in de volgende verhouding:

 • Portret (staande foto)
 • Panorama (liggende foto)
 • Vierkant (vierkante foto)

In de keuzebalk voor het formaat zie je alle mogelijke formaten die voor jouw canbas beschikbaar zijn. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor het formaat zie je in de afbeelding een kader verschijnen. Dit kader geeft aan welk deel van de foto binnen jouw gekozen formaat canvas valt.

Valt er een deel buiten de foto? Kies dan een formaat met andere verhoudingen, je zult dan zien dat het kader opnieuw op de foto geplaatst is en dat het gedeelte dat op de canvas past wijzigt.

2. Je foto uploaden

We bieden in onze shop keuze uit duizenden foto’s die je op canvas kan printen. Maar je kunt er ook voor kiezen je eigen foto op canvas te printen.

De eerste stap om je foto op Canvas af te laten drukken is het versturen (uploaden) van jouw foto. Bij het uploaden van de foto vragen wij op je e-mailadres. Dit doen wij zodat wij de foto kunnen koppelen aan jouw bestelling.

Nadat je foto ge-upload zie je jouw foto in het scherm met daarom het kader van de uitsnede (zie stap 1 hierboven). Je kunt nu verder om jouw foto te bewerken, te bestellen of te verwijderen.

In het kort doorloop je de volgende stappen:

 1. Je kunt het gewenste formaat van jouw Canvas kiezen of wijzigen;
 2. Het deel van de foto selecteren dat je afgedrukt wil hebben;
 3. De foto voorzien van een kleureffect.

3. Je foto bewerken

De webshop controleert de resolutie, de oriëntatie (staand of liggend) en het formaat van je foto. Op basis van deze gegevens wordt de kwaliteit van de foto het gekozen formaat canvas berekend. Vanzelfsprekend kun je een ander formaat kiezen wanneer de kwaliteitsindicatie een waarschuwing geeft.

Elke foto heeft een resolutie die bepaald wordt door het type fototoestel en de instellingen die gebruikt zijn bij het nemen van de foto. De maximale afmetingen van uw canvasprint worden begrensd door deze resolutie.

Indien gekozen wordt voor een formaat dat te groot is voor de resolutie van de foto, dan zou de canvasprint onscherp kunnen zijn. De indicator geeft dan altijd een waarschuwing.

Het is mogelijk om in te zoomen op een foto. Indien je te ver inzoomt dan zou de resolutie ook te laag kunnen worden voor het gekozen Canvas formaat, ook hier geeft de webshop een waarschuwing. De oplossing is dan minder ver inzoomen of een ander (kleiner) formaat kiezen.

Je canvas bewerken

Het opspannen en de randen van je Foto op Canvas

De donkere rand die je rondom de foto ziet op het opmaakscherm betreft het deel van de Canvasprint dat om de spielatten gespannen wordt. Dit deel van de Canvasprint is dus niet zichtbaar aan de voorzijde van de print maar loopt door over de zijkanten. Deze werkwijze geeft een zeer fraai eindresultaat.

Standaard wordt er 2,5mm van uw foto als rand gebruikt, heel weinig dus. Verder wordt er door ons aan alle kanten 2,5cm geschikte rand bijgemaakt.

Je kunt zelf kiezen hoe we de randen van jouw canvas afwerken. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

 • Doorlopend
 • Gespiegeld
 • Vervaagd gespiegeld
 • Zwarte rand
 • Witte rand

Automatisch is de standaardoptie doorlopend geselecteerd.

Verschuiven van de foto

Je kunt de foto ten opzichte van het Canvas verschuiven door uw cursor boven de foto te brengen, de linkerknop van uw muis in te drukken (vasthouden) en dan de muis te bewegen. Laat de muisknop los als je tevreden bent met de nieuwe positie van de foto.

Je kunt de foto alleen verschuiven als deze in de lengte of de breedte groter is dan het gekozen Canvas formaat.

Als je eerst inzoomt, dan kun je de foto in beide richtingen verschuiven.

Spiegelen, draaien en zoomen

Wanneer je een deel van de foto gedrukt wilt hebben op canvas dan kan je in de foto het kader verkleinen of vergroten. Het gedeelte van de foto dat binnen het kader valt wordt dan afgedrukt op de canvas print.

Let op:
Inzoomen heeft gevolgen voor de resolutie en dus ook voor de kwaliteit van de canvasprint. Als je te ver inzoomt, dan kan je foto een te lage resolutie krijgen voor het gekozen canvas formaat. Je kunt dan een kleiner canvas formaat kiezen of wat uitzoomen tot de kwaliteit weer acceptabel is.

Kleureffecten op je Canvas

Zwart Wit filter

Op dit moment kun je jouw foto automatisch door ons laten omzetten naar zwart-wit. Je ziet direct het resultaat van de foto wanneer deze omgezet is in zwart-wit.